PROTEKLA 24 SATA U CAZINU: Zabilježena jedna saobraćajna nesreća i jedno remećenje JRIM-a

Servisne informacije

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada temperatura izmjerena ovog petka u 7:00 sati za nekoliko stepeni viša je nego proteklih dana i iznosi 14 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je 79,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je jedan slučaj remećenja javnog reda i mira (JRIM) i jednu saobraćajnu nesreću.

U 14:10 sati u naselju Klisa došlo je do fizičkog napada, gdje su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede (LTP), dok su čak četiri lica zadobila također lakše tjelesne povrede u nesreći na regionalnom putu u naselju Donja Koprivna u 07:20 sati.

Cazinski vatrogasci su imali mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražio je u proteklom periodu 61 pacijent, a sanitet je korišten četiri puta.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan i nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a skreću pažnju na jutarnju maglu na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u istočnim i centralnim krajevima. Vremenski uslovi danas su povoljni, a promet vozila umjeren. Kako dalje javljaju, na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Napominjemo vozače da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

S obzirom na dane vikenda koji su pred nama, očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH tako i na graničnim prelazima.