Jedna saobraćajna nezgoda u Velikoj Kladuši

.
Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle

 

Trafopodručje Todorovo 1 danas i sutra će biti bez električne energije u terminu od 08.30h do 15.30h, a u pitanju su planski radovi Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać na elektroenergetskim objektima. Ostalo područje uredno je snabdjeveno električnom energijom.

Isporuka pitke vode je stabilna, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo, tri narušavanja i jednu saobraćajnu nezgodu. U nezgodi je jedno lice zadobilo lakše povrede.

Prema informaciji iz Vatrogasne jedinice, protekla 24h bila su mirna.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 75 pacijenata od kojih je jedan upućen na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Kenan Dautović i Ahmed Riyad Dash.

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle. Saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona. Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Vitez-Travnik (Nova Bila) i Kiseljak-Busovača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova) i Hadžiće.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Bosaska Gradiška, Izačić, Velika Kladuša, Deleuša i Zupci. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

 Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti i izraženiji. Glavnina padavina poslije podne i dio noći. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 17 do 23, na jugu do 26 °C.

Mada će vremenske prilike biti nestabilnije, opća slika će se ipak djelimično poboljšati, intenzivnije u drugom dijelu dana. Tokom prijepodneva, kiša ili povremeni pljuskovi će pretežno djelovati na lošije raspoloženje kod većine populacije. U drugom dijelu dana blagi porast temperature zraka uslovit će i bolje raspoloženje kod većine populacije.