Jedna saobraćajna nezgoda u Velikoj Kladuši, jedno lice zadobilo teže povrede

.
Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu. U nezgodi je jedno lice zadobilo teže, a jedno lakše povrede.

 

– Kladuški vatrogasci jučer su imali jednu tehničku intervenciju. Radilo se o čišćenju kolovoza u ul. Prve muslimanske brigade, a intervencija je trajala od 16:07h do 16:50h.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 52 pacijenta. Dva pacijenta su upućena na dalje liječenje, a dežurni su bili doktori Aida Dedić i Dinko Keserović.

– Isporuka pitke vode je stabilna, a uredno je i snabdjevanje električnom energijom, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ i podružnice „Elektrodistribucije”.

– U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost sa maksimalnom temperaturom do 31 stepen Celzijusa. Puhat će slab do umjeren vjetar, sjevernog smjera.

 –Biometeorološke prilike su relativno povoljne, u Hercegovini vedrije i stabilnije, sa ljepšom opštom slikom većim dijelom dana. U Bosni uz nešto izraženiju naoblaku i moguće poslijepodnevne pljuskove ponegdje u centralnim, istočnim i sjevernim područjima što bi kod osjetljivih osoba moglo uzrokovati umjerene poteškoće, pretežno u vidu lošijeg raspoloženja.

Stanje na putevima

–Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja su za sada do 30 minuta. Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.