Jedno krivično djelo evidentirala je Policijska stanica Velika Kladuša

as

Obilan snijeg u većem dijelu Bosne i Hercegovine prouzrokovao je probleme na putnim pravcima. Prema informacijama iz velikokladuškog JKUP „Komunalije“ ekipe Zimske službe su na terenu od sinoć od 2 sata iza ponoći i rade na čišćenju. Svi putni pravci na području naše općine su prohodni i trenutno se radi na čišćenju nekategorisanih putnih pravaca. Problem predstavlja ugaženi snijeg i iz ovog javnog preduzeća apeluju na vozače da koriste zimsku opremu.

Prema informacijama iz kladuške poslovnice Elektrodistribucije od jučer su bez struje tri domaćinstva u naselju Golubovići 2. Elektronapajanje ostalog dijela općine je uredno.

Jednu intervenciju u proteklom periodu imala je kladuška Vatrogasna jedinica. Radilo se o uklanjanju stabla s puta u naselju Todorovo, a intervencija je trajala od 13:40 do 14:50h.

 Jedno krivično djelo i jedno narušavanje javnog reda i mira evidentirala je Policijska stanica Velika Kladuša.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 55 pacijenata. Dežurne doktorice Amra Zulić i Aida Dedić na dalje liječenje uputile su jednog pacijenta.

 Vodosnabdijevanje domaćinstava je uredno, kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

 Danas u našoj zemlji oblačno vrijeme. U Bosni sa slabim snijegom, a u Hercegovini sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Dnevna temperatura zraka -1 do 3, na jugu od 8 do 12 °C.

 Biometeorološka prognoza je loša. Kiša i snijeg, uz sjeverno strujanje i pojačan osjet hladnoće, uzrokovaće izraženije tegobe kod meteoropata i hroničnih bolesnika, ponajviše astmatičara i osoba sa ishemijskim bolestima. Osim što je neophodno primjereno se odjenuti, preporučljivo je umanjiti boravak na otvorenom i reducirati aktivnosti. Opća slika djelimično će se popraviti tokom noći.

 Zbog ugaženog snijega otežano je saobraćanje na svim dionicama preko planinskih prevoja. Na dionicama preko prevoja neophodno je korištenje lanaca za teretna vozila. U jugozapadnim krajevima dodatne probleme stvara i jak vjetar koji formira sniježne nanose. Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala. Apelujemo na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima na putu, uz obavezno poštivanje saobraćajnih propisa. Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj (vjetar i snijeg) na graničnom prijelazu Izačić-Ličko Petrovo Selo zabranjen je saobraćaj za sve kategorije vozila. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.