Jedno krivično djelo i dvije saobraćajne nezgode

.

– Službenici Policijske stanice evidentirali su jedno krivično djelo i dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Javni red i mir nije narušavan.

– Prema riječima dežurnog Okanovića, protekla 24h bila su mirna za velikokladuške vatrogasce.

42 pacijenta su zatražila pomoć Hitne službe Doma zdravlja, a jedan je upućen na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Ahmed Riyad Dash, Abdulah Fazlić i Arnela Čokić.

Isporuka električne energije je uredna, informišu nas iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša.

Najava sportskih dešavanja:

Seniori „Mladosti“ iz Vrnograča polusezonu završavaju utakmicom protiv „Borca“ iz Izačića. Utakmica se igra na domaćem terenu u Vrnograču, danas u 13:30h.

– U IX kolu predpionirske i pionirske lige USK-a, predpioniri „Mladosti“ iz Vrnograča na domaćem terenu dočekuju ekipu „Mladosti“ iz Polja, dok predpioniri „ABC“ iz Podzvizda dočekuju ekipu „Sloge“ iz Bosanske Otoke. Utakmice se igraju danas s početkom u 9:30h, dok je pionirska utakmica u 11:00h.

– U okviru 3. kola kantonalne odbojkaške lige za žene danas u goste ŽOK Velika Kladuša dolaze odbojkašice ŽOK Cazin. Utakmice se igraju u Gradskoj sportskoj dvorani. Od 10:00h nastupaju djevojčice/pionirke, dok će kadetkinje snage odmjeriti od 11:00h. Iz ŽOK Velika Kladuša su pozvali članove, roditelje i prijatelje odbojke i sporta da svojim prisustvom uveličaju ovaj sportski događaj i pruže podršku #žokicama.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

– Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Konjic-Jablanica (u mjestu Lendava), Lukavac-Gračanica (u mjestu Sižje) i Tuzla-Kalesija (u mjestu Miljanovci).

Zbog neophodnih radova, obustavljen je saobraćaj na mostu na Ilidži (M-5 Blažuj-Stup) i preusmjeren kroz naselje Lužani.

Duga je kolona vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

– Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i promjenljivo vrijeme, povremeno sa slabim lokalnim pljuskovima, češćim na području Hercergovine. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

– Tokom jutra, poželjno je biti oprezniji obzirom da će se osjet hladnoće malo pojačati, usljed porasta vlažnosti zraka, drugi dio dana ugodniji. Uz slabiji vjetar u cijeloj zemlji, opća slika biće ljepša u Bosni, u Hercegovini će povremene padavine kvariti ugođaj. Preporučljivo je topliji dio dana provesti na otvorenom.