Jedno krivično djelo i jedna saobraćajna nezgoda u Velikoj Kladuši

.

Jedno krivično djelo, jedno narušavanje javnog reda i mira te jedna saobraćajna nezgoda prijavljeni su Policijskoj stanici u  protekla 24h. U nezgodi nije bilo povrijeđenih lica.

– Vatrogasna jedinica gasila je požar koji je zahvatio kuću u ulici Šabića put. Zahvaljujući brzoj intervenciji, spriječeno je širenje požara te je pričinjena manja materijalna šteta. Intervencija je trajala od 07.44h do 08.40h, rekao nam je dežurni vatrogasac Jašarević.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 42 pacijenta. Dva su upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Abdullah Fazlić, Samra Alibegić i Adnan Kajtezović.

Isporuka električne energije je stabilna. Nema najavljenih radova na elektroenergetskim objektima.

Najave dešavanja za prvi dan vikenda:

– Danas će, u periodu od 09 do 12 sati, biće održana druga ovogodišnja AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI u organizaciji Crvenog križa Općine Velika Kladuša. Akcija će biti održana u prostorijama JU “Prva osnovna škola” Velika Kladuša.

– Ovog vikenda na programu je 12. kolo Kantonalne lige Unsko – sanskog kantona za seniore. NK „Mladost“ Vrnograč danas dočekuje ekipu „Omladinac 75“. Utakmica se igra na stadionu u Vrnograču sa početkom u 16.30h!

– Još jedan veliki sportski događaj na programu je ovog vikenda u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši gdje će biti održan 3. SPORT ZAAR FUTSAL CUP 2024. Danas su na programu utakmice u grupama A B C i D, a program takmičenja i prva utakmica počinju od 18:00h. U nedjelju će biti odigrane utakmice u grupama E i F, nakon čega je i planirana završnica turnira. Na ovogodišnjem izdanju za bogatu nagradu i prvo mjesto koje donosi 4.000KM borit će se 20 ekipa koje su raspoređene u šest grupa.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

– U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po pretežno suhom kolovozu, ali i dalje skrećemo pažnju na moguće odrone. U centralnim krajevima na dionicama uz riječne tokove mjestimično ima magle. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionici Dobro Polje-Miljevina, vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 30 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

–  Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29 stepeni.

Duži sunčani intervali pozitivno će djelovati na raspoloženje većine populacije, a hronični bolesnici i meteoropate neće imati izraženijih tegoba. Savjetujemo vam da slobodno vrijeme provedete na otvorenom, pri tome bi osjetljive osobe trebale posvetiti pažnju činjenici da preovladavaju povoljni uslovi za povećanu produkciju i širenje polena alergogenih vrsta poput breze i jasena. Također, usljed natprosječne topline, naročito u drugom dijelu dana, poželjno je ne izlagati se jačim fizičkim naporima.