Jedno krivično djelo i jedno narušavanje javnog reda i mira evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša

.
U požaru u Gornjoj Vidovskoj potpuno je izgorjela stara napuštena kuća. Dojavu o požaru vatrogasci su zaprimili jutros u 02.22h i okončali je u 07.50h, a na intervenciju su izašla tri vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom. Uzrok požara nije poznat.

 


Jedno krivično djelo i jedno narušavanje javnog reda i mira evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša. Saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 70 pacijenata od kojih je jedan upućen na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Samra Alibegić i Aida Dedić.

Isporuka električne energije je uredna. Za danas nema najavljenih radova na elektroenergetskim objektima.

Snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je stabilno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Kako saznajemo iz JKUP „Komunalije“, odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu.

Do petka, 30. decembra traje akcijska prodaja roba iz asortimana Poljoprivrednih apoteka „Komunalija“. Prodaja se vrši u maloj sali gradske sportske dvorane u vremenu od 10.00h do 16.00h.

– „Kladuška zima 2022“ danas donosi predstavu za djecu „U potrazi za savršenim Snješkom“, a za dobru zabavu od 18:00h u Parku ORB „7 sekretara SKOJ-a“ pobrinut će se animatori iz Miniland-a i DJ Gipsy.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 27. decembar:

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove ima slabije magle, dok zbog mjestimično jakog vjetra skrećemo pažnju na šire područje Bihaća. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnom prelazu Velika Kladuša na izlazu iz BiH u funkciji su dvije izlazne trake i za prelazak granice čeka se od 20 do 30 minuta. Na ulazu u BiH nema gužve.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne sa kišom u Krajini i na sjeveru Bosne. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim dijelovima. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Najviša dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu do 14 stepeni.

Prvi dio dana bit će uz relativno ugodne biometeorološke prilike. U drugom dijelu, usljed blagog pogoršanja vremena, moguće je jačanje tegoba kod osjetljivih osoba i reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nesanice. Iako su temperature zraka nešto veće od prosjeka, potrebno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju.