Jedno lice zadobilo je teže tjelesne povrede u saobraćajnoj nezgodi u Velikoj Kladuši

gh

Jedno lice zadobilo je teže tjelesne povrede u sinoćnjoj saobraćajnoj nezgodi u Velikoj Kladuši. Nema prijavljenih krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira.

Vatrogasci nisu imali poziva za izlazak na teren, rekao nam je dežurni Delanović.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 38 pacijenata, a dva su upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Abdullah Fazlić, Samra Alibegić i Arnela Čokić.

Isporuka električne energije je stabilna. Za danas nema najavljenih prekida u elektronapajanju.

Snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom također je uredno. Broj za prijave kvarova je 066 – 410 – 087, podsjećaju iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

– Danas je treći dan posta, a vrijeme iftara u Velikoj Kladuši je 18:06h.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 13. mart:

– Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu. Na pojedinim dionicama u višim predjelima bilo je i slabijih sniježnih padavina. Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Crna Rijeka-Jajce, Bugojno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Simin Han-Banj Brdo, Srebrenik-Šićki Brod-Olovo, Ribnica-Banovići, Mostar-Doljani, Buna-Masline i Višegrad-Vardište. Izdvajaju i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje). Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na širem području Čapljine, kao i na putevima Glamoč-Mliništa i Hutovo-Ravno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

– Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje kiša. Na planinama slab snijeg. Tokom dana smanjenje naoblake u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Dnevna temperatura od 7 do 13, na jugu do 15 °C.

Nestabilno vrijeme uslovljava relativno nepovoljne biometeorološke prilike. Kod osjetljivih osoba moguće su izraženije tegobe u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, dekoncentracije, promjene raspoloženja. Usljed većeg sadržaja vlage u zraku osjet hladnoće mogao bi se pojačati, izraženije tokom jutra i večeri. Poželjno je biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom, prikladno se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima. U drugom dijelu dana, sa prestankom padavina, postepeno će biti ugodnije.