On nas treba, hitno, pomozimo: Melkić Bego ima tek godinu dana i vodi tešku borbu za život

Pročitali ste mnoge tužne ljudske sudbine, ali u ovu se morate uključiti. I hoćete, ako imate veliko srce i ako ste u mogućnosti.

Naime, Malkić Bego je jednogodišnji dječak koji, umjesto da provodi bezbrižne dane i igra se, smije i veseli, vodi tešku borbu za život. Ovom dječaku je dijagnosticirana cista na lijevoj strani mozga koja mu onemogućuje da ima normalno djetinjstvo kao njegovi vršnjaci. Još je premalen da shvati šta se dešava i zašto mama stalno plače, i ko su ti ljudi u bijelom koje najviše viđa od kada mu je određena dijagnoza. Trpi ogromne bolove i više se ne smije kao prije.

Roditelji Edin i Mirsada čine sve što je u njihovoj moći da spase svog dječaka, sve što su imali dali su za njegovo liječenje i došli do situacije kada moraju potražiti pomoć dobrih ljudi, koji, sigurni smo, neće okrenuti glavu i odazvat će se na ovaj poziv u pomoć. 

Image
Image

Doktori su savjetovali operaciju koja se može obaviti u inostranstvu, a cijena takve operacije uveliko premašuje mogućnosti Beginih roditelja koji su ionako maksimalno financijski iscrpljeni dosadašnjim troškovima liječenja.

Vrijeme za ovog jednogodišnjeg dječaka je od ključnog značaja, potrebno je što prije prikupiti potrebna novčana sredstva i izvršiti operaciju. Vremena je sve manje, zato pozivamo sve humane ljude koji žele i mogu da pomognu porodici Melkić u teškoj borbi za život njihovog sinčića. 

Uplate se mogu vršiti putem brojeva žiroračuna prikazanih na fotografiji, a za druge načine pomoći možete kontaktirati oca dječaka Edina na broj telefona 063 459 820.