Jezivo svjedočenje djevojke koja je preživjela napad Hamasa: Manekenka dva sata ležala ispod tijela mrtvog dečka dok su pucali okolo njih

.
Izraelska manekenka Noam Mazal Ben-David (27) je preživjela masakr Hamasa 7. oktobra, tako što se dva sata pravila da je mrtva ispod tijela svog dečka Davida, nakon što su njega i desetine drugih ubili militanti Hamasa pred njenim očima.

Noam i njen dečko bili su među ljudima koji su pobjegli sa smrtonosnog festivala dok su ih napadači Hamasa jurili.

Njih dvoje su stigli na festival u 6.30 ujutro 7. oktobra, nesvjesni da će to postati dan u kojem će Hamas pokrenuti napad nad Izraelom, tokom kog je ubijeno 1.400 Izraelaca, od kojih su mnogi bili civili.

„Opkolili su nas i samo su nastavili da pucaju, bez prestanka. Čula sam jednu djevojku kako vrišti: ‘Molim te, nemoj me ubiti. Samo me ostavi na miru’. Ali su je ipak kidnapovali. Uradili su joj strašne, strašne stvari“, ispričala je Noam.

Noam, koja nije mogla da pobjegne svojim kolima jer su napadači blokirali izlaze, prisjetila se kako su očajnički zvali porodicu i prijatelje, dijelili svoje lokacije i molili za pomoć.

„Kada su se napadači Hamasa približili, David me je uzeo i bacio na zadnji dio kombija govoreći mi da se uvučem što dublje i da se sakrijem. Jedan od njih je uskočio unutra i viknuo „Allahu Ekber“ i eksplodirala je bomba, a oni su počeli da pucaju bez prestanka. Bio je to ruski rulet ko će dobiti metak“, ispričala je užasnuta djevojka.

Noam je otkrila i kako je njen dečko David upucan u grudi i tako je umro, dok je djevojka koja je ležala na njoj pogođena u rame.

 

Foto: Facebook