Jokić nakon ispadanja s Eurobasketa kupio svoje omiljene životinje za 143.000 eura

košarka
Najbolji srbijanski košarkaš Nikola Jokić preranu eliminaciju s Eurobasketa odlučio je da preboli kupovinom svojih najdražih životinja. Poznato je da je as Denvera veliki ljubitelj konja, a za njihovu kupovinu odmah po povratku u Beograd izdvojio je 143.000 eura.

 

Kako je objavio specijalizovani italijanski portal its-aste.com, Jokić je potrošio 143.000 eura za tri trkačka grla na aukciji koje se održavala od 12. do 13. septembra. Konja po imenu "Fatu di Poggio" kupio je za 42.000 eura, "Folio Vinda" za 47.000, a najskuplji je bio "Farid Mil", koji ga je koštao 54.000 eura.

Kupovina je obavljena preko novog šampiona Evrope među vozačima kasača, Italijana Alessandra Gocciadora. Kako otkriva Kurir, Gocciador je sa prijateljima nedavno bio u Pragu, pruživši podršku bliskom prijatelju Nikoli Jokiću i reprezentaciji Srbije u grupnoj fazi Eurobasketa.

Podsjetimo, Srbija je potpuno neočekivano ispala s Eurobasketa u osmini finala od selekcije Italije. Prethodno su furiozno prošli grupu s pet pobjeda.