Još dva državljanina Sjeverne Makedonije umiješana u napad u Beču

.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije saopćilo je da je, osim Kujtima Fejzulua, još dvoje makedonskih državljana umiješano u napade u Beču u kojima je u ponedjeljak, 2. novembra, ubijeno četvoro i ranjeno 22 ljudi.

 

Napade u centru glavnog grada Austrije izveo je 20-gogodišnjak Kujtim Fejzulu, koji je imao dvojno državljanstvo Austrije i Sjeverne Makedonije, rekao je ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer u utorak, nakon što je napadača nazvao "teroristom".

 

Policija je ubila Fejzulaja na mjestu napada, a uhapsila 14 ljudi povezanih sa glavnim osumnjičenim za napad u Beču, rekao je ministar na konferenciji za novinare, prenosi Radio Slobodna Evropa.

 

Iz klinike u Beču je austrijskoj novinskoj agenciji APA rečeno da su sedmoro povrijeđenih u napadu još uvijek u životnoj opasnosti.

 

"S popisa austrijske policije, koji je predat nekim policijama, uključujući i našu policiju, utvrđeno je da još dvije osobe, osim austrijskog imaju i državljanstvo Republike Severne Makedonije, odnosno KF (rođen u Modlingu, Austrija), AG (rođen u St. Poltenu, Austrija) i UA (rođen u Beču, Austrija)", navelo je u saopštenju Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije, dodajući kako intenzivno sarađuju sa austrijskom policijom.