Još jedan dječak se utopio u bazenu, nije mu bilo spasa

asd
Dječak M. L. (9) pronađen je preksinoć mrtav u bazenu, dubokom 90 centimetara, koji se nalazi u sklopu školice plivanja "Royal for kids" u Beogradu!

Kako saznaje Kurir, mališan je preksinoć oko 21 sat primljen u Urgentni centar, gdje je ubrzo potom preminuo, a menadžer bazena objasnio je šta se dogodilo.

Kamere snimile

Dječak je oko 20.20 sati došao sa majkom u termin za rekreativno plivanje. Presvukao se u svlačionici prije majke i sam otišao do bazena. Majka se zadržala u svlačionici još dva i po minuta, a kada je izašla, djeteta nije bilo – kaže Aleksandar Đuričić, menadžer.
Kako dodaje, pošto je shvatila da dječaka nema, majka je počela da ga traži, a jedan posjetilac je ugledao dijete u vodi.

Zaposleni su ga odmah izvukli i počeli su da ga reanimiraju. Istovremeno smo zvali Hitnu pomoć. U jednom trenutku smo uspjeli da dječaku izbacimo vodu i hranu, koji su mu blokirali disajne puteve.
Pošto nismo željeli da gubimo vrijeme, procijenili smo da je brže da ga odvezemo taksijem u Urgentni, što smo i učinili. Ljekarka je tamo uspjela da mu povrati srčani ritam, ali, nažalost, to je kratko trajalo. Dijete je ubrzo preminulo – vidno potresen prepričava Đuričić.

On kaže da u objektu imaju video-nadzor, te da su vratili snimak sa kamere i vidjeli šta se tačno dogodilo.

Dječaku je pozlilo kad je ušao u vodu i zbog toga je samo potonuo. Kao da je dobio neki grč. Majka je rekla da je mališan imao epilepsiju, ali da napade nije imao od svoje treće godine. Ovo se desilo iznenada i svima nam je neizmjerno žao – kaže sagovornik.

Pratnja roditelja

Aleksandar Đuričić dodaje da je njihov bazen namenjen prije svega obuci djece neplivača, ali da imaju i termine za rekreativno plivanje.

Tragedija se dogodila u terminu za rekreativno plivanje. Inače, pravilo je da djeca tada ne mogu sama da dolaze na bazen, već isključivo u pratnji roditelja ili nekog starijeg od 18 godina. Imamo i spasioce, kamere, trudimo se da sve bude bezbijedno, ali uprkos svim mjerama opreza, desilo se šta se desilo. Vjerujte, jako nam je svima teško, nadali smo se da će mališan izdržati – priča Đuričić i dodaje da je bazen u kom je nađen dječak dubok 90 centimetara, a da je najveća dubina u njihovim bazenima metar i 20 centimetara.

Dolazio i ranije: Pomalo znao da pliva

Aleksandar Đuričić kaže da pretpostavlja da ovo nije prvi put da je mališan u njihovom objektu, piše Kurir.

Pretpostavljamo da je bio i ranije, jer su on i mama imali karticu za ulazak. Takođe, čim je dijete znalo da samo od svlačionice dođe do bazena, dolazilo je i ranije. Čuli smo da je znao pomalo da pliva – dodaju oni.