JP “Veterinarska stanica”Cazin počela s dezinfekcijom brojnih ustanova na području našeg grada

Cazin
Postupajući po naredbi Kriznog štaba Grada Cazina, Veterinarska stanica Cazin je 15. marta krenula u akciju dezinfekcije brojnih ustanova sa područja našeg Grada a sve u cilju spriječavanje širenja zaraze od korona virusa. Iz ove ustanove ističu da su do sada zadovoljni obimom odrađenog posla, a u narednom periodu će pojačati intenzitet svojih aktivnosti, kako bi se sve naredbe Kriznog štaba ispoštovale.

U cilju spriječavanja širenja zaraze od korona virusa, JP „Veterinarska stanica“ Cazin po naredbi komadanta Štaba Civilne zaštite Grada Cazina, gradonačelnika Nermina Ogreševića, krenula je 15. marta u akciju dezinfekcije poslovnih objekata, hala, javnih i privatnih preduzeća, škola i džamija, što je sada veoma važno u uslovima vanrednog stanja zbog izbijanja pandemije korona virusa.

Veterinarska stanica Cazin, prema riječima Edina Krakovića, direktora ove ustanove, hemijskom metodom dezinfekcije reducira ili potpuno uništava prisutne mikroorganizme, kako bi spriječila nastanak ili širenje zaraznih bolesti.

Image
Cazin

“Postupajući po naredbi komadanta Štaba Civilne zaštite Grada Cazina, gradonačelnika Nermina Ogreševića, naša ustanova je krenula sa akcijom dezinfekcije brojnih ustanova na području našeg grada. Do sada smo završili oko 90% poslova dezinfekcije objekata džamija i škola”, izjavio je Edin Kraković, direktor JP”Veterinarska stanica” Cazin.

Govoreći o dezinfekciji, direktor Kraković je istaknuo da je to postupak koji se obavlja raspršivanjem sredstva, a sam postupak traje u zavisnosti od kvadrature prostora. Naš sagovornik je ovom prilikom pozvao sve sugrađane, koji nisu obavili postupak dezinfekcije da to učine i jave se u prostorije Veterinarske stanice Cazin.

„Zaposleni u Veterinarskoj stanici Cazin po pozivu obavljaju dezinfekciju“, ističe naš sagovornik, dodajući da primjena dezinficijenasa, uz posjedovanje određenih znanja, je vrlo jednostavna metoda koja daje učinkovite rezultate. Iz ove ustanove kažu da su do sada zadovoljni obimom odrađenog posla, a u narednom periodu će pojačati intenzitet svojih aktivnosti kako bi se sve naredbe Kriznog štaba ispoštovale.

Veterinarska stanica Cazin ulaže maksimalne napore da širenje virusa i epidemije zadrži pod kontrolom, apelirajući da im je u tom cilju potrebna pomoć i saradnja sugrađana, koji su u obavezi da disciplinirano poštuju sve mjere i preporuke državih organa kao i Kriznog štaba Grada Cazina.