JU OSNOVNA ŠKOLA “ Cazin I” jedina u USK ima epitet eTwinning škole

CAZIN 1
GRAD CAZIN

S cijem modernizacije načina rada i pružanja novih spoznaja učenicima, Osnovna škola “ Cazin I” je među prvima u BiH a jedina u USK prije nekoliko godina počela sa implementacijom eTwinning platform. S obzirom na izuzetne rezultate, ova Cazinska škola je dobila epitet eTwinning škole.

Epitet, tačnije nagrada eTwininng je dobivena od strane Brisela, Evropske komisije za obrazovanje, jer su prepoznali “Cazin I” kao školu lidera u razvijanju projekata,sigurnosti na internetu, školu koja uči djecu o zaštiti autorskih prava.

Osnovna škola “Cazin I” je jedina u USK sa tom nagradom dok je u BiH ukupno 13 škola. Sam projekat eTwinning škole se odvija kroz nastavni proces, oni su se samo implementirali u nastavni plan i program, te na malo drugačiji način prezentirali djeci gradivo koje oni trebaju da uče.

Etwinning tim Osnovne škole “Cazin I” koju čini grupa entuzijasta, nastavnika, na čelu sa nastavnicom Fatimom Kličić, iza sebe ima brojne projekte koji su dobili državnu ili nacionalnu oznaku kvalitete.