Bihać: Jučer u Hotelu Park održana tribina SDA USK (FOTO)

Jučer je u Hotelu Park održana tribina SDA USK kojoj je prisustvovao predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović.

2

Pored pune svečane sale, više od 800 članova i simpatizera SDA ispunilo je i ljetnu baštu Hotela Park gdje je putem video zida omogućena projekcija ovog skupa.

2

Prisutnima se obratio predsjednik Kantonalnog odbora SDA USK, Šemsudin Dedić koji se zahvalio svima na dolasku, te poručio kako je Krajina čvrsto uz SDA bez obzira na političke spinove naglasivši kako je poruka iz Hotela Park i više nego jasna.

3

"Ovaj skup potvrđuje da je SDA prva politička snaga na USK, a skupovi podrške po cijeloj BiH govore da su Bošnjaci i dalje čvrsto uz ideju prvog predsjednika BiH, rahmetli Alije Izetbegovića" - istakao je Dedić.

4

Protekli mjesec je u gradovima i općinama USK Muzej Alije Izetbegovića u saradnji sa Arhivom USK uz podršku Vlade USK organizirao mobilne postavke, a tim povodom sinoć se prisutnima obratio i predsjednik Bakir Izetbegović, koji je naglasio:

5

"Krajina je uvijek snažno podržavala lik i djelo rahmetli Alije Izetbegovića. Bez obzira na težinu i žrtvu koju je takav put predstavljao. Vi Krajišnici to poručujete i večerašnjim skupom. Ovim skupom ne samo da čuvamo uspomenu na našeg predsjednika Aliju, nego i uspomenu na naš i vaš herojski put očuvanja Bosne i Hercegovine."

6

U sklopu tribine, istaknuto je kako je AM SDA USK u proteklih 6 mjeseci učlanila preko 150 novih članova, kojima su tom prilikom uručeni i ljiljani u znak dobrodošlice.

7

8