Kulturni centar Cazin: Jusuf Bajrektarević promovisao knjigu "Radi Tebe"

U Cazinu je promovirana knjiga 'Radi tebe' autora Jusufa Bajraktarevića. Patriotizam, hrabrost i privrženost svome narodu glavna su tema ove knjige.

Ovo je priča o Krajišnicima, velikim patriotima, koji su tokom rata u BiH napuštali zemlje zapadne Evrope i vraćali se u svoju domovinu da bi učestvovali u njenoj odbrani.

Sam je autor knjige bio jedan od onih koji su došli pomoći svojim sunarodnjacima.

Specifičnost ove knjige jeste da je ovo zbirka istinitih priča 33 Krajišnika koji su svojim dolaskom u ratom pogođenu BiH pokazali kako se brani domovina.

jusuf

Sve što smo čuli i vidjeli jeste istinsko domoljublje, hvala autoru Jusufu Bajrektarević , generalu Fikretu Čuskić, akademiku Muji Demirović, gradonačelniku Nerminu Ogrešević,  voditelju Erminu Beganovići svima prisutnima. Posebno hvala borcima, RVI i porodicama šehida. 

Promotori su bili: Akademik dr. Mujo Demirović, general Fikret Ćuskić i mr. Amel Redžić historičar.

Radi Tebe knjiga sadrži 33 žive priče učesnika dobrovoljaca Krajiška koji su napustili blagodati zemalja Zapadne Europe i došli u vrijeme agresije na BiH i učestvovali u odbrani domovine. Promociji je prisustvo premijer Vlade USK-a Mustafa Ružnić, ministar Ermin Zulić, gradonačelnik Cazina mr. Nermin Ogrešević, hafiz Suad Šahinović, ratni komandant Senad Šarganović, veliki broj građana i gostiju. Sala Doma Kulture Cazin je bila mala da primi sve zainteresirane.