Juventus sa 50 posto snage porazio Bresciju, ali nas brine povreda Pjanića

sport
Stara dama je u susretu 24. kola italijanskog šampionata ušla sa izmjenjenim sastavom, pa je na klupi ostao i bh. as Miralem Pjanić.

Ipak, i bez Pjanića, Ronalda, Matuidija, i nekih drugih bitnih igrača Stara dama se lako okušala protiv slabašne Brescije a posao im je olakšao ofanzivac gostiju Aye koji je dobio crveni karton u 37. minut.

On je zbog jednog starta na rubu šesnaesterca zaradio drugu javnu opomenu i isključenje, a domaći su slobodan udarac pretvorili u pogodak i to preko Paula Dybale.

U nastavku meča nekoliko dobrih šansi imao je Juve preko Dybale i Higuaina, ali rezultat se nije mijenjao sve do 75. minute kada je pogodio Juan Cuadrado za konačnih 2:0.

Na ovom susretu povrijedio se bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji je u igru ušao u 66. minuti, a samo sedam minuta kasnije izašao radi povrede prepona. Nadamo se da nije u pitanju ništa ozbiljno.

Osim ovog, u terminu od 15.00 sati igrana su još dva meča. Fiorentina je pregazila u gostima Sampdoriju sa 5:1, dok je Parma slavila u gostima kod Sassuola sa 1:0.

Juve se ovim trijumfom ponovo vratio na lidersku poziciju gdje će ostati sigurno barem do večeras kada je na rasporedu susret Lazio - Inter. Ako Nerazzurri ne dobiju taj meč Juve nakon ovog kola ostaje lider.

Italijanska Seria A, 24. kolo:

Juventus - Brescija 2:0

Sampdoria - Fiorentina 1:5

Sassuolo - Parma 0:1