Kabinet reisa Kavazovića: Ne postoje sukobi unutar IZBiH, prihvatit ćemo svaku odluku Sabora

Home

Kabinet reisa Kavazovića: Ne postoje sukobi unutar IZBiH, prihvatit ćemo svaku odluku Sabora

U povodu zakazane redovne sjednice Sabora Islamske zajednice u subotu, 8. jula, danas se oglasio Kabinet reisu-l-uleme, naglašavajući.

S obzirom na napise u medijima,  kako je navedeno, Kancelarija reisu-l-uleme ima potrebu da članovima IZ i javnosti još jednom skrene pažnju na to da "ne postoje nikakvi sukobi unutar IZ, posebno ne personalni".

"Za subotu 8. jula 2017. godine zakazana je osma redovna sjednica Sabora Islamske zajednice u BiH. Rijaset IZ u BiH je u skladu sa odredbama Poslovnika o radu Sabora IZ u BiH predložio tačke dnevnog reda za ovu sjednicu koje bi trebale biti razmatrane i one se tiču samo onih tema koje su u nadležnosti Rijaseta IZ u BIH" ,navodi se u današnjem saopćenju Kancelarije reisu-l-uleme, u kojem se dalje kaže:

"Na sjednici će se prema predviđenom dnevnom redu možda raspravljati i o radu rukovodstva Sabora i Ustavne komisije ovog organa IZ i ta tačka je uvrštena u prijedlog dnevnog reda na zahtjev sabornika.

S obzirom na napise u nekim medijima Kancelarija reisu-l-uleme ima potrebu da članovima IZ i javnosti još jednom skrene pažnju na to da ne postoje nikakvi sukobi unutar IZ, posebno ne personalni. Reisu-l-ulema očekuje od sabornika da pokažu odgovornost prema jedinstvu zajednice u svakoj situaciji kao što su to činili i do sada.

Također, naglašeno je da će Rijaset IZ u BiH "poštovati svaku odluku Sabora i volju sabornika koja bude donesena u za to predviđenoj proceduri".

"Različita mišljenja u Saboru nisu znak bilo kakvih podjela. Naprotiv, prema načinu na koji je naša Zajednica strukturirana Sabor je mjesto gdje izabrani predstavnici članova naše Zajednice iznose različita mišljenja i u skladu sa utvrđenim procedurama donose odluke" ,stoji na kraju današnjeg saopćenja Kancelarije reisu-l-uleme.

 

(Izvor:ins.ba)

Objavito: Čet, 07/06/2017 - 14:46

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top