Kad joj je ubijena kćerka, Elena saznala da dijete uopće nije njeno

Kada joj je ubijena kćerka, Elena Aleksandrovna nije mogla da se pomiri s tim, a tek je poslije njene mučne smrti saznala da mala Jana uopće nije njeno biološko dijete.

Poslije zločina, klupko se počelo odmotavati pa se saznalo da je Janu (10) i njenu stariju sestru Alinu godinama seksualno zlostavljao očuh Jurij. On je bio glavni osumnjičeni, ali se utvrdilo da iza mučnog ubistva stoji njegov brat Oleg. 

Jurij je osuđen na 13 godina zatvora, a Oleg na doživotnu. Majka nije znala za pakao kroz koji su djevojčice prolazile.

Kad je saznala za stravični zločin, Elena je morala da identificira Janino tijelo koje je pronađeno u šumi u lenjingradskoj oblasti. Prepoznala ju je po odjeći koju je nosila. 

No, analiza DNK pokazala je da ona uopće nije njena kćerka.  Policija je utvrdila da su u januaru 2001. godine u bolnici zamijenjene bebe. 

Pronašli su Eleninu pravu kćerku. Živjela je sa porodicom koja, također, nije imala pojma da su im djeca zamijenjena nakon rođenja. 

Elena u početku nije mogla da prihvati činjenicu da Jana nije njeno dijete i smatrala je da su njenu odjeću stavili na drugu djevojčicu.

- Mislim da nije moja kćerka ta koja je pronađena mrtva - rekla je tada.

Ipak, DNK analiza je sve potvrdila. Janin uzorak se poklapao s drugom porodicom.

Da stvar bude gora, Eleni nije dopušteno da vidi svoju biološku kćerku zbog šoka koji bi djevojčica mogla da pretrpi kad sazna šta se sve u međuvremenu dogodilo.