Kako je Denis Bećirović pokušao iskoristiti i potcijenio Krajišnike

.
Zadnjih dana se održava Unska regata na kojoj se ove godine priključio veći broj učesnika. Svaku noć se regata zaustavi u nekom od krajiških gradova.

 

Tako se u četvrtak u Bihaću, na velikom okupljanju i masi pridružio i Denis Bećirović, potpredsjednik SDP-a i kandidat za Predsjedništvo BiH i istu iskoristio kako bi to prikazao kao veliku podršku sebi i napisao “hiljade građana dalo veliku podršku Denisu Bećiroviću”.

Odmah su Krajišnici, na društvenim mrežama, osudili i odbacili ovaj spin i laž, te ismijali Bećirovića jasnim porukama- “Mi smo ovdje zbog regate, ne zbog tebe”.

Ovo je samo još jedan od primjera kako naivnim i jeftinim smatra Krajišnike Denis Bećirović, koji je u Krajini bio prije četiri godine u prošloj kampanji i došao sada, opet kad je kampanja.

Nakon što je uhvaćen u laži, izmijenio je objavu na Facebooku, što možete vidjeti u slikama ispod.

Uz sve to, ovakvim pokušajima zloupotrebe i jeftinim spinovima, dodatno je od sebe udaljio krajiške birače, koji su dostojanstveni ljudi i preziru političare koji ih misle učiniti naivnim i nanovo ih iskoristiti.

Dugo godina to rade dosadašnje političke elite, i Bakir Izetbegović, ali i u vremenu kad je stranka Denisa Bećirovića vodila procese, bio je isti ili gori odnos prema Krajini.

Ono što sada pokušavaju učiniti i predstaviti kao rješenje za Krajinu, vladajuća stranka Asda/ Nes u Krajini, koja je iz svojih sebičnih razloga, radi obećanih pozicija za njih nakon izbora, podržala kandidaturu Bećirovića, zbog ovakvih prevara, obiće se i njima o glavu i kazniće ih krajiški birači. Vidljivo je to iz stotina negativnih komentara na njihovom stranicama u kojima im njihovi članovi javno pišu da zbog podrške Denisu, neće glasati ni za Asda/ Nes.

Sve ovo otvara velika vrata i podršku za prof. dr. Mirsada Hadžikadića, za Predsjedništvo BiH. Krajišnik, rodom iz Banjaluke, sa novim idejama i politikom razvoja naše zemlje bi konačno mogao pomoći da Krajina, ali i cijela BiH dobije u svijetu mjesto koje zaslužuje.