Kako je Tegeltija održao lekciju Plenkoviću i Vučiću - bh. premijer postupio najodgovornije!

plenkovic
O svemu transparentno obavijestio javnost

Nakon što je potvrđeno prisustvo virusa među pratiocima predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije, državni premijer je postupio odgovorno – blagovremeno se testirao i otišao u samoizolaciju. 

Također, o tome su uredno i transparentno obavijestili javnost. Obzirom da je prije desetak dana održana posljednja sjednica Vijeća ministara BiH nije isključeno da će i ostali ministri biti predmetom testiranja na virus, no ukoliko se pogledaju fotografije i snimci sa te sjednice jasno je da su se članovi državne vlade, uglavnom, pridržavali preporuka – nosili maske i držali distancu.

Međutim, primjer Vijeća ministara BiH i Tegeltije je rijetkost u regiji. Za to vrijeme hrvatski premijer Andrej Plenković, iako je bio u direktnom kontaktu sa zaraženim Novakom Đokovićem i drugim sportistima tokom Adria Toura odbija ići na testiranje i izolaciju, jer je u izbornoj kampanji. 

Istovremeno, i u srbijanskoj vladi je potvrđeno prisustvo koronavirusa, među nekima koji su često u kontaktu sa Vučićem, ali tamošnje vlasti tvrde da je Vučić dobro te ne pominju mogućnost izolacije ili testiranja.