Kako je ubijeni “kralj prostitucije radio”: Djevojčicu držali zatvorenu u BiH, silovali je i mučili

Home

Kako je ubijeni “kralj prostitucije radio”: Djevojčicu držali zatvorenu u BiH, silovali je i mučili


Trgovina ljudima jedan je od najgorih zločina. U ponedjeljak je ubijen balkanski kralj prostitucije i bijelog roblja Dilaver Bojku, koji je prodavao žene na Balkanu za tri do pet hiljada eura.

U paklu njegovog “biznisa” završilo je tri hiljade žena koje je prodavao preko Makedonije i Albanije.

U nastavku vam donosim šokantne, stvarne priče žrtava. Njihove tragične sudbine zapisane su u policijskim bilježnicama, sve su one svoje priče ispričale u Policijskom nacionalnom uredu za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminaliteta Hrvatske (PNUSKOK), piše express.hr.

Njihove potresne priče govore kako su radili Bojku i njegova ekipa. Anina (11) majka je prostitutka. Rodila ju je u BiH. Nije znala ko je Anin otac. Bebu nije željela, ostavila ju je nakon porođaja. O Ani se počela brinuti baka.

Zapravo, nije se brinula o njoj. Zanemarivala ju je i hranila tek toliko da može preživjeti. No baka joj je bila jedino živo biće koje je imala na ovom svijetu pa je voljela baku. Rasla je uz nju u siromaštvu i – prošnji.

S vremenom, kako je Ana odrastala, a bila je predivna curica prekrasne smeđe kose, baka je, zahvaljujući Ani, počela više zarađivati. Ljudi su voljeli Anino milo lice pa bi uvijek udijelili više novca. No nije samo prosila…

“Za nas su baka i Ana bile strankinje koje smo u Hrvatskoj zatekli u prošnji. Curica je bila gotovo nepismena, ali vrlo inteligentna i prelijepa – svjedoče istražitelji, koji su baku i Anu lani uhvatili dok su prosile. Ana kao da je odahnula. Kao da je shvatila da su patnje završile. Ne zbog prosjačenja nego zbog onoga što su psiholozi poslije otkrili vještačenjem.

Više od godinu dana Anu su u Bosni držali zatočenu, izgladnjivali, tukli, silovali. Imala je manje od 10 godina.

To nije rekla liječnicima. Nacrtala im je svoje patnje. Crteži su to koji, kad ih vidite, mislite da su predložak za film strave i užasa. Baka, koju su na kraju protjerali iz Hrvatske, morala je znati što su zvijeri činili njenoj unučici. No nije reagirala.”

“Ona ju je koristila za prosjačenje i samo joj je to bilo bitno. Od dražesne curice pretvarala ju je u još dražesniju samo radi svoje koristi”, kažu istražitelji.

Zločincima iz Bosne policija još nije ušla u trag. Baka, nažalost, nikoga nije odala. Vratila se u Bosnu bez svoje male curice, kako joj je lažno tepala.

Ani je Hrvatska odobrila četvrti privremeni boravak iz humanitarnih razloga. U sigurnoj je skrbničkoj porodici.

Ne želi otići iz Hrvatske, rado bi ovdje zauvijek ostala. Ima svoju dekicu, krevetić, jastučić i medu. Naučila je čitati i pisati, jede redovno, ne tuku je, ne prisiljavaju ni na šta.

“Više od 12 milijardi dolara na godinu zarade trgovci ljudima”, šokirali su nas u MUP-u ovim podatkom.

Ova dobit odnosi se samo na trgovanje ženama i djecom, i to zbog seksualnog iskorištavanja. Trgovanje ljudima jedan je od najvećih međunarodnih problema posljednjih godina, kažu u MUP-u.

“Trgovanje ljudima jedan je od najgorih zločina našeg doba. Muškarci su najčešće žrtve prisilnog rada, žene prostitucije, a djeca prosjačenja i prodaje porodicama bez djece. Svi mogu biti žrtve zbog trgovanja ljudskim organima”, napominju u MUP-u Hrvatske.

 

(Izvor: Express.hr)

Tagovi
Objavio: Wed, 16/08/2017 - 18:40

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top