Kako je uhapšen najpoznatiji srbijanski makro

Više javno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv osuđivanog makroa iz Šapca Mihaila Maksimovića zbog trgovine ljudima, saznaje Blic.

Maksimović je uhapšen prije nešto više od mjesec dana na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" i kod njega je tom prilikom pronađena uredno vođena evidencija o djevojkama za koje se sumnja da je podvodio, kao i o klijentima koji su koristili njegove "usluge". 

"Maksimoviću je pritvor određen 25. marta ove godine. Slučaj je pod istragom, a trenutno nije poznat broj oštećenih", kazao je za Blic izvor blizak ovom slučaju.

Sumnja se da je Maksimović iznajmljivao stanove u Beogradu u kojima je podvodio devojke VIP klijentima. Kod njega su prilikom hapšenja pronađene sveske sa evidencijom, laptop kao i mobilni telefoni. 

Podsjetimo, Maksmović je već hapšen 2014. godine i to prilikom redovne kontrole u saobraćaju, a policija je tada utvrdila da se bavi organizovanjem elitne prostitucije, te da je imao sedam djevojaka koje je podvodio od kojih je pet uhapšeno. Ostale dvije, sumnja se, krile su se u Bosni i Hercegovini. 

Tada su privedene Milica Živanović, poznatija kao Mimi Oro, i Banjalučanka Božana Vujinović i protiv njih je podnijeta prijava u Prekršajnom sudu. Među djevojkama koje je podvodio, saznalo se nešto kasnije, bile su Tijana Štrulović i Anabela Šćekić - Tigrica, učesnica rijaliti programa. 

Maksimović je sredinom 2015. godine sklopio nagodbu sa Prvim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivice i sud ga je osudio uslovno na deset mjeseci zatvora, sa rokom provjere od tri godine.

Takođe, pristao je i da plati i novčanu kaznu od 120.000 dinara, piše Blic.