Šta paničite ljudi, kakve poplave, to su samo špekulacije

Premijer RS jučer je građane pozvao "da vjeruju institucijama RS i informacijama od institucija, a da ne podliježu špekulativnim pisanjima portala koji izazivaju nepotrebnu paniku"

“Neko je ubijedio vlasti i režimske medije u RS-u da će nedostatak panike nekako spriječiti poplave”, napisao je jutros banjalučki novinar Dragan Bursać.

Situacija nije ni blizu alarmantna kao što je bila u ranijim godinama, ali nije na odmet oprez i preduzimanje svih mjera i radnji da zaštitimo imovinu i ljude i materijalna dobra na ugroženim područjima”, izjavio je jučer Radovan Višković, predsjednik Vlade RS.

Podsjećamo, u Vladi RS jučer je održan sastanak koordinacionog tima Vlade koji ima zadatak da prati situaciju u vezi najavljenih obilnih padavina i mogućih poplava, a nakon sastanka Višković je novinarima rekao da su prije padavina vodostaji bili na minimumu, pa su rijeke mogle da prime sve te vode, kako prenosi Fokus.ba.

Do ovog momenta osim bujičnih voda nije bilo značajnijih izlivanja većih rijeka i nanošenja štete”, rekao je jučer Višković.

Premijer RS naglasio je jučer da “Banjaluka nije ni na koji način ugrožena od Vrbasa, a Vrbanja značajno raste i još uvijek u koritu.

Najbitnije je da su ljudski životi i pokretna imovina zaštićeni”, poručio je građanim RS premijer Višković i pozvao ih “da uz dozu opreza prate dešavanja, da vjeruju institucijama RS i informacijama od institucija, a da ne podliježu špekulativnim pisanjima portala koji izazivaju nepotrebnu paniku.

Image
Image
Image

Jutros je pola Krajine pod vodom, Teslić je pod vodom, potna komunikacija Prijedor – Banja Luka je u prekidu, Sana i Una rastu iz sata u sat, vanredna situacija je u Čelincu, građani Doboj u strahu dok Bosna raste, a Igor Radojičić je vanredno stanje proglasio “samo” u šest banjalučkih mjesnih zajednica…