Kampanja “Uzmi račun za svoj grad” od 10. oktobra 2017. godine u programu Radio Bihaća

Home

Kampanja “Uzmi račun za svoj grad” od 10. oktobra 2017. godine u programu Radio Bihaća


Gradska uprava Bihaća pokrenula je u augustu ove godine kampanju pod nazivom  „Uzmi račun za svoj grad“. Kampanja ima za cilj podizanje svijesti građana o potrebi uzimanja fiskalnih računa.

U kampanji koju  Gradska uprava Bihać implementira u suradnji sa JP RTV Bihać d.o.o. Bihać učestvovat će zanatlije, obrtnici, trgovci, proizvodjači i svi oni koji imaju direktne i indirektne koristi od izdavanja računa, odnosno  plaćanja poreza.

Cilj  kampanje je ne samo potaknuti građane da poštuju  zakonsku obavezu  uzimanja i davanja računa nego i zaštiti one  poslovne subjekte koji  poštuju  zakon i državu i za svaku uslugu  izdaju račun.

Screenshot_1

„Iako većina poreskih obaveznika poštuje i evidentira promet u skladu sa zakonom, nažalost,  još uvijek postoje i oni koji krše zakonske norme i novac namijenjen budžetu i svim građanima usmjeravaju u vlastiti lični budžet. Neplaćanje poreza i financijskih obaveza prema državi u konačnici znači da će biti manje sredstava sve ono što se finansira iz bužeta grada, manje sredstava za komunalno uređenje grada, za čišćenje snijega, uređenje zelenih površina i za izmirenje svih obaveza Grada Bihaća“ -ističu u Gradskoj upravi Bihać.

Kroz kontakt emisije koje će se svakog utorka emitirati  u  programu Radio Bihaća od 13,00 sati,  kompetentni  gosti će građanima  ukazivati  na značaj  izdavanja i uzimanja računa, ali  i odgovarati na pitanja slušatelja.

Svoja pitanja možete slati  na mail adresu urednikrb@gmail.com sa naznakom  "za  emisiju  Uzmi  račun",  ili direktno  u programu tokom trajanja emisije na brojeve telefona 037/222-888 i 037/961-888. Sponzori kampanje  HT Eronet , BH Telecom i M :Tel osigurali  su  brojne nagrade za naše slušatelje.  

Stoga  budite uz radio Bihać na 92,3 i 94,7 MHz  svakog utorka od 13,00 sati i pitajte o ovoj kampanji  sve što vas zanima.

 

(Izvor: Kabinet Gradonačelnika grada Bihaća)

Topic
Objavio: Tue, 03/10/2017 - 11:22

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top