Kandidat za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović u posjeti Cazinu

Gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević danas je ugostio kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima, Denisa Bećirovića. Povod za boravak Denisa Bećirovića je večerašnja promocija njegove knjige „Država BiH u fokusu“, a na današnjem susretu razgovaralo se o ključnim problemima u zemlji, aktuelnom stanju te mogućim rješenjima koja bi popravila trenutno stanje i pokrenula BiH u pravcu stabilizacije i razvoja.

-„Želim da se najiskrenije zahvalim građanima Unsko- sanskog kantona i najvećem broju gradonačelnika i načelnika koji su podržali moju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH. Danas sam u USK radi promocije moje zadnje knjige, Država BiH u fokusu. Želimo građanima reći šta su suštinske poruke te knjige, a one su da BiH mora snažno krenuti u pravcu ulaska u EU i NATO savez, da moramo okupiti sve političke stranke na kapitalnim državnim pitanjima. Želim biti član Predsjedništva BiH koji će povezivati ljude iz različitih političkih partija kada su u pitanju interesi države BiH. Ne napadam svoje protukandidate već naprotiv, ukazujem da se trebamo fokusirati na ključne probleme građana BiH, a to su nezaposlenost, kriminal i korupcija te zabrinjavajući odlazak mladih iz BiH. Moja poruka građanima je da su to naši glavni neprijatelji i da svu energiju i resurse moramo usmjeriti na rješavanje tih pitanja. U tom smislu je i ova posjeta gradonačelniku Cazina u funkciji da razmijenimo mišljenja i da pokušamo pokrenuti jednu pozitivnu Bosnu i Hercegovinu u narednom periodu“, rekao je Denis Bećirović.

  Zajednička ocjena je da, unatoč svim problemima i zabrinjavajućem odlasku ljudi iz BiH, postoje mogućnosti da se stanje popravi i da se sistemskim radom, promjenama u društvu i zajedničkim fokusiranjem na opći napredak , procesi okrenu u dobrom smjeru za ovu zemlju i njene građane.

  -„Mi smo zadovoljni i počašćeni time što će g. Bećirović promovirati u Cazinu knjigu koja govori o BiH, ključnim problemima naše države i mogućim rješenjima, a nas upravo te teme interesiraju. Živimo u BiH i osjećamo taj ambijent  i sve posljedice problema koje BiH ima. Veže nas optimizam i zajednička vizija da je moguć napredak BiH i upravo na tim temeljima gradimo elemente našeg zajedničkog rada. Otud i naša politička podrška kandidaturi Denisa Bećirovića čiju zrelost u političkom i ljudskom smislu smo prepoznali kao korisnu za napredak Bosne i Hercegovine i promjene iz stanja u kojem se nalazimo, a s kojim su građani nezadovoljni“, istaknuo je gradonačelnik Ogrešević.

  Opći izbori su u oktobru ove godine i na njima će građani, uz članove Predsjedništva, birati svoje predstavnike u najvišim državnim parlamentima. Zaključak današnjeg susreta je da se moramo okupljati na ključnim pitanjima za Bosnu i Hercegovinu i bolji i kvalitetniji život svih njenih građana.