Kanita iz Cazina: Njen trud su podržale brojne poznate ličnosti

.
Husičić Kanita, rođena Cazinjanka i sedamnaestogodišnja gimnazijalka.

Djetinjstvo joj je bilo ispunjeno muzikom i životinjama, a to se, priznaje, ni danas nije promijenilo. Trenutno ima, vjerovali ili ne, dvije škotske mačke sa kojima uživa provoditi vrijeme.

,.

“Svoje slobodno vrijeme najvećim dijelom provodim u pjevanju, a pored toga bavim se sviranjem, crtanjem , kinologijom i felinologijom .”

Zanimanje za felinologiju i kinologiju je razvila jako rano, a prošle godine je prvi put učestvovala na kinološkoj izložbi kao pripravnički sudija.

"Od malena sam nastojala da si postavljam visoke ciljeve i mislim da me je takvo razmisljanje dovelo do svega sto sam trenutno postigla."

“Već u prvom razredu osnovne škole počela sam da sviram klavir, a sviranje sam učila od svoje starije sestre koja je tad pohađala prvi razred muzičke škole. U toku drugog razreda osnovne škole upornost me dovela do upisa u muzičku školu, gdje sam ujedno bila i najmlađi član.”

Već ste i sami vjerovatno shvatili da je jako povezana sa svojom starijom sestrom. Kao što svi znamo, obiteljska podrška u istrajnom bavljenju bilo kojim poslom ili hobijem, je često ključna.

Najveću motivaciju za pjevanje je, priča nam, dobila 2016. godine, kad je učestvovala na Prvom dječijem radijskom festivalu u Bihaću.

.

“Tu sam sa Džanom Nuhić snimila svoju prvu pjesmu sa kojom smo dobile titulu najboljeg dueta. U tom periodu sam ozbiljnije počela shvatati svoj talenat, te sam 2018. objavila prvi cover na svoj instagram profil i dobila neočekivano veliku podrsku.”

Tad se u njoj probudila i volja i želja za snimanje, kao i trud kojim održava profil aktivnim, to je, dakle, bio presudni momenat. Njen trud su podržale brojne poznate ličnosti kao što su Dino Merlin, Tanja Savic , Crvena Jabuka i dosta drugih.

.

Za kraj ističe da joj je muzika doista i u srcu, pored toga što je važan dio njenog života. Portal Cazin.net se zahvaljuje na razgovoru i želimo joj puno sreće i uspjeha u budućnosti!