Kantonalna bolnica jeste u dugovima, ali nije napuštena? (FOTO)

Home

Kantonalna bolnica jeste u dugovima, ali nije napuštena? (FOTO)


Saga oko kantonalne bolnice se nastavlja, traje godinama, već smo i zaboravili požar koji se dogodio, a bio je izgovor za mnoge nevolje koje su zadesile Kantonalnu bolnicu nakon toga.

Afera oko doktorice Balaban, pa slučaj male Mie iz Cazina, dugovanje za vodu, bahatost prema volonterima samo su dio priče koju priča rukovodstvo žile kucavice u Krajini.

Sve se to toleriše od strane onih koji imenu rukovodstvo. Međutim, javnost i neovisni mediji sve više bruje o tim dešavanjima i to je jedino pozitivno u svim dešavanjima vezanim za KB.

Fotografija koja je pristigla u redakciju portala USN.ba oslikava stanje u ovoj ustanovi, gnijezda na prozorima kao da je zgrada napuštena, a prema riječima čitatelja koji je poslao fotografije radi se o Odjelu za neonatologiju i to dodatno otvara rane i tjera u tugu.

bolnica

Odjel neonatologije osnovan je 1985. godine kao odsjek Pedijatrije s ciljem zbrinjavanja nedonoščadi i vitalno ugrožene novorođenčadi. Razvojem službe i povećanjem palete pruženih zdravstvenih usluga došlo je do formiranja zasebne organizacione jedinice koja status odjela dobija 2011. godine.

bolnica

 

 

(Izvor: USN.ba)

Topic
Objavio: Pet, 25/08/2017 - 13:48

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top