Karlovac: Muž zatvoren zbog silovanja supruge, njegov otac zbog prijetnji snahi

.
Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo (ODO) pak sumnjiči uhapšenog 65-godišnjaka da je od 2017. godine do 14. juna 2022. u porodičnoj kući na Udbini gotovo svakodnevno ponižavao svoju 26-godišnju snahu

 

Državno odvjetništvo u Karlovcu objavilo je da je pritvoren 35-godišnji muškarac radi silovanja i prijetnje supruzi, te njegov otac (65) za porodično nasilje i prijetnje, a mediji neslužbeno navode da je riječ o ocu i sinu čija se kaznena djela odnose na 26-godišnju suprugu i snahu.

Protiv njih dvojice Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) i Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Karlovcu vodi postupke u dva odvojena slučaja po zasebnim kaznenim prijavama.

Određen istražni zatvor

ŽDO je u ponedjeljak objavio kako postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 35-godišnjak počinio kazneno djelo protiv spolne slobode i prijetnju na štetu 26-godišnjakinje i to 15. i 20. juna ove godine, ne navode mjesto, već samo da se to dogodilo u Ličko-senjskoj županiji.

Određen mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka uticajem na svjedoke. DORH je predlagao istražni zatvor i zbog "opasnosti od ponavljanja kaznenog djela", no sudac istrage uvažio je samo prvi pritvorski razlog.

Potom je ŽDO najavio žalbe u odnosu na dio rješenja kojim je odbijen prijedlog za određivanje istražnog zatvora.

Maltretiranje trajalo godinama

Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo (ODO) pak sumnjiči uhapšenog 65-godišnjaka da je od 2017. godine do 14. juna 2022. u porodičnoj kući na Udbini "gotovo svakodnevno ponižavao svoju 26-godišnju snahu, što se intenziviralo od januara 2022. te je izazvalo kod nje osjećaj straha i uznemirenosti". Time je kršio Zakon o zaštiti od nasilja u porodici.

Osim toga, stoji u saopćenju ODO, "osnovano se sumnja da je osumnjičeni 65-godišnjak 15. juna ove godine prijetio 26-godišnjoj oštećenici što je kod nje izazvalo uznemirenost i strah za vlastiti život i živote njezine djece".

Određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.