KC Cazin: Dvodnevni seminar sa dr. Rankom Rajovićem

Udruženje za obrazovne inicijative 5+ organizira dvodnevni seminar koji će se održati u Kulturnom centru Cazin, 2. i 3. feubrara 2019.godine.

Tema  seminara je  RAZVOJ MOZGA I FIZIOLOGIJA UČENJA  i odvijat će se u dva modula:

NTC MODUL 1 – Rani rast i razvoj predškolskog uzrasta

NTC MODUL 2 – Sprječavanje poremećaja koncentracije i pažnje kod djece školskog uzrasta

Oba modula su osmišljena kao kombinacija radionica, predavanja i neposrednog razgovora sa učesnicima seminara.

Predavač na seminaru je eminentni i svjetski priznati stručnjak dr. Ranko Rajović.

Glavni cilj programa NTC sistema učenja je razvoj funkcionalnog razvoja učenja kod djece i dostizanje njihovih intelektualnih i bioloških potencijala kroz radionice koje su osmislili autori programa sa svojim stručnim timom. Program se provodi u 17 država Evrope, u 7 država je akreditovan od strane ministarstva obrazovanja.

Ranko Rajović je specijalista interne medicine, magistar neurofiziologije i doktor sportskih nauka. Saradnik je UNICEF-a za ranu edukaciju i gostujući predavač na fakultetima u nekoliko država. Osnivač Mense Srbije, a inicijator je i jedan od osnivača Mense Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, dugogodišnji član Borda direktora svetske Mense (2000 – 2010) i predsjednik Komiteta za darovitu djecu svjetske Mense (2010 – 2012).

Na kongresu Mense International, održanom na Novom Zelandu krajem oktobra 2010. imenovan je za predsjednika Komiteta svjetske Mense za darovitu djecu. Ova počast je uslijedila poslije Rankovog višegodišnjeg bavljenja darovitom djecom i programima u vezi sa darovitošću najmlađih. Radi na Pedagoškom fakultetu u Kopru u Sloveniji.

Ovaj seminar je namijenjen zaposlenima u predškolskim, osnovnoškolskim  i srednjoškolskim ustanovama, učiteljima, nastavnicima, profesorima, direktorima, pedagozima, psiholozima, defektolozima, socijalnim radnicima, roditeljima i svima onima koji imaju doticaja sa djecom bez obzira na njihov uzrast.

Svi zaiteresovani za seminar se mogu prijaviti putem slijedećeg linka-poveznice:

 

https://goo.gl/forms/MQgHAaLADAKvfRLp1

 

Prijaviti se može do: 30.1.2019.godine

 

 

Image