Kemal Karić uspješno operiran u Italiji, slijedi još jedan zahvat

Prošao veliki broj operacija, prvu u ratu kao četveromjesečna beba nakon ranjavanja a sada je izašao iz bolnice

Kemal Karić iz Sarajeva, mladić koji je u životu prošao veliki broj operacija, prvu u ratu kao četveromjesečna beba nakon ranjavanja, uspješno je operiran u Italiji i danas je izašao iz bolnice.

Ovo je bila 33. operacija u 26 godina Kemalovog života i za nekoliko mjeseci ga očekuje još jedna.

Nakon što je kao beba u maju 1992. godine ostao bez desne noge, kada je granata ubila njegovu majku dok ga je nosila u naručju, život mu je dodatno otežala nova nedaća. Prije tri godine mu je dijagnosticiran tumor. 

Operirana su mu pluća, a nedavno su mu u Italiji skidane metastaze sa stomaka. Trebao mu je novac za put i boravak tamo, što je uspio skupiti kroz humanitarne akcije koje su bile neophodne jer je Kemal na birou, živi s nanom i nemaju velike prihode.

- Izašao sam danas iz bolnice. Operacija je super prošla. Malo su rezali više nego što je prvobitno planirano, ali sve je dobro. Imam rez od ispod pazuha do pupka. Skidane su metastaze. Očekujem povratak u Sarajevo početkom narednog mjeseca, a onda opet odlazak u Italiju na završnu operaciju u decembru ili januaru – javio nam je Kemal, koji je bio prva beba amputirac u opkoljenom Sarajevu.