Kidnapovanje u Banjaluci: Prijetio da će sjekirom ubiti bivšu djevojku

Home

Kidnapovanje u Banjaluci: Prijetio da će sjekirom ubiti bivšu djevojku


Damir Jakovljević (25) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je kidnapovao 21-godišnju djevojku, kojoj je prijetio da će je ubiti sjekirom, ali se ona uspjela osloboditi i pozvati policiju.

Radi se o Jakovljevićevoj bivšoj djevojci, a motiv za otmicu bilo je to što ga je ona napustila. U Policijskoj upravi u Banjaluci saznaje se da je Jakovljević u ponedjeljak navečer nagovorio djevojku da izađe ispred svoje kuće kako bi raspravili zbog čega ga je ostavila.  Kada je izašla, on ju je nasilu ugurao u automobil Fiat i sjekirom joj prijetio da će je ubiti.


Dok je osumnjičeni točio gorivo na benzinskoj pumpi djevojka je iskoristila njegovu nepažnju i uspjela se osloboditi, a potom sakriti i pozvati policiju – rekla je Marija Markanović, portparol PU Banjaluka.


Nezvanično se saznaje da je Jakovljević gorivo točio na benzinskoj pumpi “Gas petrol” u naselju Lauš, a djevojka je to iskoristila i sakrila se u toalet, odakle je i pozvala policiju. Jakovljević je pobjegao sa pumpe i policija je krenula u potjeru za njim.  Na drugom kraju grada, u naselju Lazarevo, pronašli su Jakovljevićev “fiat” i u njemu sjekiru kojom je prijetio da će ubiti djevojku.  Jakovljević se tri dana skrivao i na kraju je uhapšen u ulici Zmaja Ognjenog Vuka u Lazarevu.


– Policajci su u vozilu pronašli predmete i tragove bitne za daljnji krivični postupak. O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci i protiv osumnjičenog će biti podnesena prijava za počinjena krivična djela protupravno lišenje slobode i ugrožavanje sigurnosti – rekla je Markanović.


Debeo policijski dosje 


Damir Jakovljević poznat je kao višestruki prijestupnik. Kao maloljetnik je osuđivan zbog dva razbojništva u poslovnicama “NLB banke” u Banjaluci, i to u decembru 2008., kada je ukradeno 50.900 KM, te u februaru 2009., kada je ukradeno 115 KM.  Tada mu je izrečena mjera upućivanja u odgojno-popravni dom od jedne do pet godina. Više puta je hapšen zbog provala, krađa, dilovanja droge, dok je u maju ove godine uhapšen zbog krađe BMW-a 5, kada su vlasniku drogirali pse rase kane korsa..

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Objavio: Sat, 07/10/2017 - 20:27

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top