Kim Jong-un: Ameriko, izvini se!

Home

Kim Jong-un: Ameriko, izvini se!


Sjedinjene Američke Države dužne su formalno da se izvine i kazne ljude koji su se spremali da organizuju atentat na lidera Sjeverne Koreje, navedeno je u saopštenju koje je objavila zvanična sjevernokorejska agencija CTAK.

Pjongjang optužuje SAD i Južnu Koreju da su pokušale da izoluju i uguše republiku. Washington se u saopštenju naziva „zakulisnim organizatorom čudovišnih akata državnog terorizma prema Sjevernoj Koreji, koji ne mogu da prođu nekažnjeno“.

Ministarstvo za državnu bezbjednost će „počistiti“ obavještajne organizacije SAD i Južne Koreje i likvidirati sve neprijateljske agente u zemlji „do posljednjeg čovjeka“, tvrdi Pjongjang.

Ovo ministarstvo je ranije objavilo da je osujetilo tajnu zajedničku operaciju Amerike i Južne Koreje. Prema navodima Ministarstva, saradnici obavještajne službe ovih država planirali su atentat na sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una uz pomoć biohemijskih supstanci i infiltrirali su u Sjevernu Koreju svoje ljude.

Bijela kuća i CIA odbile su da komentarišu ovo saopštenje.

Washington ne isključuje mogućnost vojnih dejstava protiv Pjongjanga, ali saopštava da će prioritet biti ekonomski pritisak i sankcije.

 

(Izvor: N1info.com)

Tagovi
Topic
Objavio: Ned, 07/05/2017 - 08:12

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top