Kiseljački imam kojem je zapaljen automobil: “Žena mi je odmah kazala, ja ovdje više živjeti neću”

Home

Kiseljački imam kojem je zapaljen automobil: “Žena mi je odmah kazala, ja ovdje više živjeti neću”


Kasno sinoć nepoznata osoba zapalila je privatni automobil imama džemata Kiseljak Mustafe ef. Pašića, koji je bio parkiran u njegovoj garaži u mjestu Duhri. Policijska uprava Kiseljak traga za počiniocem.

Ko bi htio zapaliti kuću efendije koji već 14 godina mirno živi i radi u Kiseljaku, komšije ni sam efendija ne naslućuju.

“Žena mi je sinoć odmah kazala, ja ostavljam sve ove stvari u kući, ja ovdje više živjet neću. Ni ja ni moja djeca. Idemo u drugo mjesto, da ja ovdje strahujem i ovo je meni jasan znak da nas neko želi ubiti, zapaliti žive”, kaže on.

Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH, Aljoša Čampara je, također, posjetio napadnutog imama Mustafu ef. Pašića u Kiseljaku u mjestu Duhri.

Ministar Čampara je kazao da je ovaj čin paljenja sramotan čin te da će, lično, tražiti od policijskih agencija i istražitelja da promptno reaguju kako bi se ovaj čin rasvijetlio.

Elvedin Mušanović: “Nadležne institucije ne smiju dopustiti sistemsko zastrašivanje Bošnjaka u Kiseljaku. Pokušaj fizičkog obračuna sa maloljetnom Bošnjakinjom, udaranje Jasmina hanume samo zato što nosi hidžab, pisane naredbe za kažnjavanje časnih i poštenih roditelja koji traže svoja i prava svoje djece, paljevina automobila… Šta je ili ko je sljedeći?! To je pitanje na koje nadležni organi moraju adekvatno i odlučno reagovati. Kažu da sam i ja lično predmetom istražnih radnji kiseljačkih nadležnih organa… Može im se!”

​​​​​​​

(Izvor: Saff/N1)

Tagovi
Objavio: Pet, 22/09/2017 - 10:42

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top