Kladuški atletičari uspješni i na Međunarodnom atletskom mitingu u Sloveniji

.
Članovi Atletskog kluba „Krajišnik“ u završnici sezone 2023. na Međunarodnom planu proteklog vikenda ostvarili su i ovaj put odlične rezultate u slovenskom gradu Tolmin.

U odličnoj organizaciji takmičenja od strane domaćina prvi su u utrci nastupali najmlađi takmičari Eldar Zahirović i Ibrahim Dolić. U disciplini 600 metara dječaka uzrasta 2012 i 2013 godište iako najmladji Eldar Zahirović je uz novi lični rekord što je ujedno i treće najbolje vrijeme u BiH za 2013. godište osvojio odlično drugo mjesto, dok je njegov klupski kolega osvojio vrlo dobro peto mjesto.

U kategoriji seniora takodjer u disciplini 600 metara Harun Hušidić je i ovaj put bio odličan osvojivši treće mjesto uz novi najbolje vrijeme BiH u ovoj disciplini za kategoriju kadeta koje sada iznosi 1:33,53.

U kategoriji seniora nastupio je ali ovaj put u sprintu na 100 metara Ermin Beganović osvojivši odlično drugo mjesto uz novi lični rekord. Odlične nastupe upisali su i Ajna Kekić osvojivši u disciplini 600 metara visoko četvrto mjesto te Farah Abdić na 200 metara i Muhamed Dizdarević na 600 metara.

Nakon vrlo uspješne sezone kreću pripreme za dvoranska takmičenja i nova sezona na otvorenom. Koristimo ovu priliku da se u ime AK „Krajišnik“ zahvalio svima na podršci“ – navode iz AK „Krajišnik“.