Ključ: Biljani pamte bolje od svih tužilaštava

U ključkoj mjenoj zajednici Biljani danas je održan skup podrške generalu Atifu Dudakoviću i ostalim uhapšenim pripadnicima 5. korpusa.

Biljani su sinonim stradanja Bosanske krajine kada je agresor na Bosnu i Hercegovinu u samo jednom danu ratne 1992 godine na svirep način ubio 258 nedužnih Bošnjaka.

Stoga današnji skup podrške u Biljanima ima posebnu simboliku i poruku herojima odbrane Bosne i Hercegovine, a istovremeno i Tužilaštvu BiH da procesuiraju ratne zločince za zločine koje su počinili ovdje i u drugim brojnim naseljima doline Sane, poručeno je sa današnjeg skupa.

Nijedan patriota Bosne i Hercegovine, a posebno iz onih općina koje je oslobodio 5. Korpus, ne može ostati ravnodušan na hapšenje najčasnijih heroja odbrane domovine, generala Atifa Dudakoviću i njegovih saboraca, rečeno je na skupu podrške u Biljanima.

Velikom broju prisutnih mještana, ali i onih koji su došli iz drugih ključkih naselja obratili su se Ermin ef. Vučkić glavni imam Medžlisa IZ Ključ, dr. Mujo Begić iz Institut za nestale osobe BiH, Jasmin Musić savjetnik premijera USK i Nedžad Zukanović, načelnik Općine Ključ.

"Peti korpus na čijem je čelu bio general Dudaković sa svojim jedinicama oslobodio je Ključ i zato su Ključani uz njega i sve pripadnike Sile nebeske", poručili su Ključani.

Organizatori današnjeg okupljanja Općina Ključ, Medžlis Islamske zajednice i MZ Biljani pozvali sve Ključane da se sutra u što većem broju okupe na velikom skupu podrške u Bihaću i na taj način pošalju poruku da čvrsto stoje uz generala Dudakovića i njegove saborce.