Ključ: Drugi dan Kurban-bajrama obilježen tradicionalnim obilaskom mezarja

Danas, drugog dana Kurban-bajrama, načelnik općine Ključ, Nedžad Zukanović, predstavnici boračkih udruženja, vijećnici u Općinskom vijeću Ključ, predstavnici političkih stranaka te mnogobrojni građani Ključa, obišli su šehidska mezarja na području ove Općine.

Veliki je broj onih koji na današnji dan obilaskom šehidskih mezarja odaju posebno poštovanje svojoj rodbini, komšijama, prijateljima, sugrađanima i saborcima.

“Svaki Bajram evocira uspomene i tjera suze na oči kada posjetimo posljednja počivališta naših najmilijih i naših najvećih sinova Bosne i Hercegovine. Ne možemo se oteti utisku, da je bol uvijek i jednako jaka, ako ne i jača i nakon više od dvadeset godina. Naša obaveza, obaveza naše djece jeste da čuvamo od zaborava naše Šehide, naše borce koji su nam omogućili da danas slobodno koračamo našom Bosnom i Hercegovinom. Da im dragi Allah podari najljepši i vječni Džennet” - kazao je načelnik općine Ključ.

Kako je bilo i planirano, načelnik Općine Ključ je sa velikim brojem građana posjetio šehidska mezarja u mjestima Velagići, Donja Sanica, Prhovo, Sanica, Humići, Krasulje, Kamičak, Biljani i Ključ.

Danas je učenjem fatihe i Jasina odana počast svim šehidima i poginulim borcima Armije Bosne i Hercegovine. Neka im je vječni Rahmet.