Klub SDA USK upozorava Razima Halkića da ne pravi uzurpaciju propisa sazivajući online sjednicu

ka

 

Predsjednik Kluba zastupnika SDA u Skupštini USK uputio je otvoreno pismo povodom najave da bi se sjednica mogla održati online i da će na njoj tako učestvovati zastupnik koji se nalazi na liječenju izvan BiH.

U pismu se, pored ostalog, navodi da sazivanje online sjednice ima za cilj izigravanje propisa i uzurpaciju nadležnosti najvišeg zakonodavnog tijela u Kantonu.

Uz to, sumnjaju u vjerodostojnost akta kojeg je uputio zastupnik Anel Šahinović koji se nalazi na liječenju u Turskoj jer zahtjev za učešće na online sjednici nije potpisan, autentičan, niti formalno ispravan.

Prema njihovim saznanjima zastupnik Šahinović nije u stanju aktivno učestvovati u radu Skupštine zbog teške zdravstvene situacije.

Na kraju, Musić u ime Kluba SDA traži da se obustave aktivnosti u vezi sa sazivanjem i normiranjem online sjednice jer nisu ispunjeni uvjeti za takav oblik zasjedanja u skladu sa Ustavom, Poslovnikom i drugim propisima.
 

Ukoliko predsjedavajući i sekretar Skupštine USK-a nastave sa navedenim navedenim aktivnostima, upozoravaju da će Klub SDA u Skupštini USK-a biti primoran podnijeti krivičnu prijavu nadležnim institucijama za brojna krivična djela koja će proizvesti sporno održavanje online sjednice Skupštine USK-a, navodi se između ostalog u pismu Jasmina Musića predsjednika Kluba SDA upućenog predsjedavajućem Skupštine USK-a Razimu Halkiću.