Ko je čovjek koji je Las Vegas i SAD zavio u crno: Bio je normalan čovjek koji je vjerovatno pukao

Home

Ko je čovjek koji je Las Vegas i SAD zavio u crno: Bio je normalan čovjek koji je vjerovatno pukao


U hotelskoj sobi iz koje je pucao Stiven Padok (Stephen Paddock) i u kojoj je pronađen mrtav okružen s najmanje deset pušaka, boravio je od četvrtka. 

U nedjelju navečer njegova meta bila je publika koncerta koji se održavao ispred hotela.

Jedna od žena koja se nalazila na koncertu ispričala je medijima da su prije pucnjave muškarac i žena zamoljeni da napuste koncert.

"Žena koja je zamoljena da napusti koncert plašila je ženu koja je bila ispred nje govoreći joj da će umrijeti, da ćemo svi umrijeti. Osiguranje ih je ispratilo s koncerta, kako bi prestali plašiti ljude takvim izjavama, ali niko od nas te izjave nije shvatio ozbiljno", rekla je žena koja je htjela ostati anonimna, piše Business Insider.

Napadač koji je pronađen mrtav u hotelskoj sobi je imao blisku prijateljicu, koju je policija locirala i ispitala. No, ispostavilo se da ona u vrijeme pucnjave nije bila u državi te ju je policija oslobodila sumnje.

Pretragom Padokove imovine ustanovljeno je da posjeduje dva aviona te je imao dozvolu za upravljanje letjelicama.

Njegov brat Eric izjavio je medijima da su on i njihova majka u šoku, nakon što su saznali za pucnjavu. Svog je brata opisao kao "normalnog čovjeka koji je vjerovatno pukao".

Policija je za sada isključila mogućnost povezanosti ovog napada s terorizmom.

 

(Izvor: Avaz)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 02/10/2017 - 19:37

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top