KO A SDA USK: Hušić huška u Ministarstvu obrazovanja

Iako je aktuelni predsjedavajući Skupštine Unsko-sanskog kantona Nijaz Hušić kandidat na listi na predstojećim izborima, za sigurnu poziciju se izborio u državnoj službi u Ministarstvu obrazovanja Unsko-sanskog kantona.

Bilo bi dobro da se oni koji su mu omogućili da prođe sve konkursne procedure već sada pozabave poslom za koji su dobro plaćeni i da iščitaju zakone o obrazovanju, u kojim se na prvo mjesto stavlja interes djeteta. Još kada bi ih počeli primjenjivati, nezadovoljnih roditelja iz Brekovice bi bilo daleko manje i djeca ne bi išla u kombinovana odjeljenja bez nužnosti.

 

Ni roditelji polaznika Medrese u Cazinu ne bi imali razloga za nezadovoljstvo, kada bi se Ministarstvo bavilo svojim poslom. Ali, čini se da su rukovodni državni službenici u tom resoru, na čelu sa ministrom Ramićem polupali lončiće i doživjeli sebe kao turističke putnike, pa se uglavnom javljaju s putovanja, pogotovo iz Turske.

 

To je primjer kako ne treba raditi u ovim teškim vremenima, kada treba obrazovanje shvatiti kao najveću investiciju i proizvod s kojim naša država može izaći iz provalije u koju je stigla zahvaljujući nestručnim i nesposobnim kadrovima i negativnom selekcijom rukovodstva.