KO A SDA USK: Puna podrška uposlenima u obrazovanju, Vlada mora poštovati sporazume!

Home

KO A SDA USK: Puna podrška uposlenima u obrazovanju, Vlada mora poštovati sporazume!


Kantonalni odbor Stranke demokratske aktivnosti ovim putem daje punu podršku sindikatu osnovnog i srednjeg obrazovanja koji od Vlade ne traže ništa više nego poštivanje potpisanog sporazuma između Sindikata i Vlade.

Današnjim održanim štrajkom upozorenja, sindikati osnovnog i srednjeg obrazovanja su samo podsjetili Vladu na potpisane sporazume, a ako jedna od dvije strane ne poštuje sporazume, svakako da „oštećena“ strana mora izraziti svoj protest.

Od Vlade Unsko-sanskog kantona, ali i od svih političkih subjekata koji podržavaju ovu Vladu (SDA, DF, Laburistička stranka i SBB) tražimo da što hitnije riješe problem koji svakog momenta može eskalirati do neviđenih razmjera, a najveću štetu da pretrpe učenici kojih ionako imamo sve manje. Djeca ne smiju da budu žrtve i da ispaštaju zbog nekorektnosti Vlade prema sindikatima osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Podsjećamo, ovo je bio štrajk upozorenja, vjerujemo da je Sindikat ozbiljan u svojim nakanama za razliku od Vlade premijera Rošića i da bi mogli ukoliko premijer Rošić i Vlada USK ne ponude rješenje doći u situaciju iz koje nema izlaza.

 

(Izvor: Press služba ASDA)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 04/09/2017 - 16:59

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top