KO SDP BiH HNK: Posvetite koncert Srđanu Aleksiću, i on je Hercegovac

Home

KO SDP BiH HNK: Posvetite koncert Srđanu Aleksiću, i on je Hercegovac


Gospodine Dragane Čoviću, Kantonalna organizacija SDP BiH HNK nije pobornik bilo kakvih zabrana, pogotovo koncerata, ali posvetiti koncert osobama koje je Europa osudila i koje čekaju pravomoćnost te osude, je najblaže rečeno sramota. Vi sramotite naš grad. Vi sramotite i stigmatizirate našu Hercegovinu.

Vi dajete podršku osobama koje Europa proglašava odgovornima za popisivanje i protjerivanje naših sugrađana Srba, za  protjerivanje naših sugrađana Bošnjaka. Gospodine Dragane Čoviću i dragi ministre MUP-a, javno Vas obavještavamo da je za pretpostaviti, da će tog dana, po vašem starom običaju biti isticani fašistički simboli, a usput vjerojatno i oskrnavljeno Partizansko spomen groblje u Mostaru. Takođe Vas pozivamo da te izazivanje rasne, vjerske i svake druge netrpeljivosti spriječite, izuzev ako ga podržavate, sami radite ilipodstičete.

Onda to svima javno opet i priznajte, neka se zna i neka, po tko zna koji put ostane zabilježeno. Da li to vi šaljete poruku našim preostalim sugrađanima da su preživjeli rat ali da ne mogu biti sigurni da će preživjeti mir. Nikada niste odali počast mrtvim antifašistima ali jeste bezbroj puta, što ovim opet činite, fašistima. Nijedan poginuli antifašista sa Partizanskog groblja nije kriv ni za jednog u Bleiburgu ali su mnogi sa Bleiburgu krivi za ubijene antifašiste i one pogrešne vjere.U Hercegovini je od '41 do '45-e bio Wehrmacht, bila NDH, bili su Talijani, Hitler je služio vojsku u Mostaru, pa za cijelo to vrijeme nije po gradu bilo iscrtano toliko kukastih križeva koliko, vaši sljedbenici i inspiratori ovakvih koncerata, za dan iscrtaju.


Jeste, oni kojima dajete podršku krivi su jer su organizovali i bili mozak ovima što su prozivali  svoje sugrađane Srbe da dođu da se popišu, jeste prozivali su svoje sugrađane Bošnjake da izvjese bijele čaršafe, jeste protjerivali su svoje, a što je najgore i naše, sugrađane iz svojih domova, jeste odvodili su ih u logore, jeste pljačkali su njihove stanove. Ali bila je i dobra većina naših sugrađana koja je pokušavala sakriti progonjene od progonitelja. Jeste, cijele su  mostarske obitelji spadale u ove druge.

I ne želimo da nas itko poistovjećuje s ovim progoniteljima. Mi nismo ti. Hoćemo da nas poistovjećuju s ovim drugima. Posvetite koncert Srđanu Aleksiću.I on je Hercegovac. Jedan od najvećih. U svakom slučaju veći od ovih kojima ćete pjevati pod sumnjivim stijegovima i znakovljima. Nije Mostar umro i nestao u trenu kad ste vi stupili na scenu. Recite ministre i gosp. Čoviću u koje vi spadate. U ove što su protjerivali ili u ove što su čuvali?


I da! ... Umalo da zaboravimo... Čestitamo na pečatu za promicanje europskih vrijednosti.

 

(Izvor: KO SDP BiH HNK)

Objavio: Čet, 25/05/2017 - 12:33

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top