KO SDP BiH USK: Vrijeme je da vratimo državu njenom narodu

Centralni skupovi SDP BiH održani sinoć u Sanskom Mostu i Ključu, okupili su veliki broj članova, simpatizera i građana odlučnih da mijenjaju trenutno stanje u kojem se ova zemlja nalazi. Da kažu dosta je vladajućim strukturama koje su uništavajući nam privredu građane dovele na rub egzistencije, unazadile zemlju, uništile zdravstveni i obrazovni sistem, rastjerale nam mladost i koje nas vodeći destruktivnu politiku sa snažnim nacionalističkim predznakom vode u potpunu propast.

Socijaldemokratska partija, svakim danom okuplja sve broj građana Unsko-sanskog kantona ujedinjenih oko ideje izgradnje građanske Bosne i Hercegovine, socijalno osjetljivog i pravednog društva, društva jednakih mogućnosti, društva za sve nas. Građana, koji SDP BiH vide kao jedinu alternativu daljim podjelama, svrstavanjima u nacionalne torove, uništavanju prirodnih dobara, krčmljenju državne imovine i tjeranju ljudi iz ove zemlje, građana  koji su svjesni da su ovi izbori posljednja šansa da se zaustavi nacionalistička retorika, čiji je cilj isključivo kreiranje panike i straha kao paravana za daljnje pljačkanje države i njenih građana. 

Posebno smo ponosni što građani širom Bosne i Hercegovine, a sada i Unsko-sanskom kantonu prepoznaju sav trud i napore Socijaldemokratske partije uložene u kreiranje realnog plana za obnovu zemlje, plana koji nudi rješenja za probleme s kojima smo suočeni godinama i koji su iz dana u dan samo veći.   

SDP BiH, naš Plan 10 i dr. Denis Bećirović kao član Predsjedništva BiH garant su bolje budućnosti Bosne i Hercegovine, države za sve nas i krajnje je vrijeme da državu vratimo njenom narodu, poruka je poslana s ovih skupova.  

sdp

                                                                                                                                                      
Press KO SDP BiH USK