KO A SDA USK: Ko to želi ugasiti svjetlo na kraju tunela u Krajini?

"Kantonalni odbor Stranke demokratske aktivnosti najoštrije osuđuje jučerašnji čin kojeg najbolje možemo okvalificirati kao čin očajnika, kukavica i onih kojima se izmiče tlo pod nogama", navode u današnjem saopćenju iz KO A SDA USK. U nastavku prenosimo ostatak saopćenja u cjelosti:

Strah od skorije budućnosti u kojoj ćemo se sa svojim partnerima u Vladi USK uhvatiti u koštac sa problemima našeg Kantona je svakim danom vidljiviji kod onih koji se plaše zakonite države.  

U prvih 7 dana Vlada Unsko-sanskog kantona na čelu sa premijerom Ružnićem je pokazala svu nesposobnost Vlade premijera Rošića, a u narednom period će mnogo više stvari isplivati na površinu.

Prerezati kočnice na automobilu predsjednika A SDA, gradonačelnika Cazina, Nermina Ogreševića nije ništa drugo nego pokušaj da se ugasi svjetlo na kraju tunela u Krajini. Reakcije Krajiškinja i Krajišnika na rad novoimenovane Vlade su pokazatelj da se napokon počelo vjerovati da kraj tunela postoji, a znamo vrlo dobro ko je taj isti narod doveo u poziciju da misli da izlaza iz mraka nema, da su svjetlo počeli tražiti van svoje države, svojih domova.

Takav čin je mnogo stvari otkrio, a nama jedna od bitnijih je da očigledno kvalitetno radimo svoj posao, da se oni koji nisu radili plaše našeg rada, da se oni koji su korumpirani i koji su pljačkali naš narod plaše naše odlučnosti da isti odgovaraju za to.