Koalicija "Željko Komšić za građansku državu" otvorila karte:Đonlagić, Gratz, Zuhrić, Podžić, Lavić, Dunović, Pilav i drugi nose listu u Sarajevu

.
Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine biće predsjednik Demokratske fronte i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Demokratska fronta će na izbore izaći pod koalicionim nazivom: "Željko Komšić za građansku državu" (DF - GS). Koalicija će pod tim nazivom učestvovati na izborima na svim parlamentarnim nivoima.

Državnu listu koalicije "Željko Komšić za građansku državu" u Kantonu Sarajevo nositi će profesor Dženan ĐonlagićDennis Gratz i Mirza Čelik će biti nositelji dvije federalne liste u Sarajevu. Albin Zuhrić je nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo.

Pored njih na sarajevskim listama se nalaze i ministar odbrane BiH Sifet Podžić, doktor Ilijaz Pilav, potpredsjednik FBiH Milan Dunović, profesor Senadin Lavić, gradska vijećnica Marijela HašimbegovićVedrana VujovićMuhamed Fazlagić.

Listu "Željko Komšić za građansku državu" u Tuzlanskom kantonu nositi će profesor ustavnog prava Zlatan Begić, a za srednjobosanski i zeničko - dobojski kanton nosilac državne liste je prvi kapiten Nogometne reprezentacije BiH Vlatko Glavaš.

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine biće predsjednik Demokratske fronte i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

 

Foto:SlobodnaBosna.ba