Akcija u Sanskom Mostu: Kod 40-godišnjaka nađeni oružje i droga

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona uhapsili su 40-godišnjeg Đ. M. na području Sanskog Mosta, zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Nakon provedenih opsežnih operativno-taktičkih mjera i radnji, pripadnici Treće PU i Jedinica policije za podršku MUP USK-a, pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva USK u petak su na području Sanskog Mosta proveli akciju u cilju sprječavanja zloupotreba opojnih droga.

Kako navode u MUP-u USK, po naredbi Općinskog suda u Sanskom Mostu pretreseni su stambeni i pomoćni objekat, kao i vozila koje koristi osumnjičeni a nađena je i oduzeta automatska puška kalibra 7,62 mm, poluautomatska puška kalibra 7,62 mm, revolver nepoznate marke, ručno rađenu pušku - kuburu, plinski pištolj, posudu u kojoj se nalazi više vrećica sa heroinom, jednu aluminijsku foliju sa marihuanom i jednu foliju sa spidom.

Osumnjičeni je nakon saslušanja predat Kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje, a kako saznajemo već mu je i određen jednomjesečni pritvor.