Hrabri mališani vas trebaju: Kolačijada u Cazinu za blizance Ammara i Davuda

Ammar i Davud Dervišević, iako sićušni, već moraju voditi velike bitke, mnogo veće od njih, ali nije to prepreka kad imaju svoju armiju dobrih ljudi - vas.

Do sada je održano nekoliko uspješnih kolačijada kako u Cazinu, tako i diljem kantona. Svi žele pomoći da hrabri dječaci dobiju priliku da žive, imaju normalno djetinjstvo i svojim roditeljima i svima nama budu veliki izvor sreće svakim svojim dahom i grčevitom borbom za život.

Životna je ovo borba koja je ujedinila Krajinu, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu, a svakodnevno se organiziraju nove humanitarne akcije u cilju prikupljanja novčanih sredstava potrebnih za njihovo liječenje.

Još jedna u nizu akcija koja se planira u narednom periodu za Ammara i Davuda jeste kolačijada na Trgu Zlatnih Ljiljana u Cazinu. Kolačijada će se održati u petak, 16. novembra, sa početkom u 10:00 sati. Kupovinom barem jednog kolača pomoći ćete porodici Dervišević da plati ogromne bolničke troškove koje nisu u mogućnosti sami riješiti. Osim bolničkih troškova, dječaci će morati na fizikalne terapije i redovne kontrole zbog infekcija. Troškovi po djetetu iznose 180.000 eura. 

Nemojte nas iznevjeriti ni ovaj put, očekujemo Vas u petak da još jednom pokažete veliko srce i beskonačnu humanost!

Više informacija o teškoj životnoj sudbini ova dva nevina bića možete pročitati na linku u prilogu, gdje ćete također pronaći i brojeve računa na koja možete uplatiti onoliko koliko možete jer naše malo njima znači puno ==> Pomozimo porodici Dervišević iz Bihaća i njihovim hrabrim blizancima.