Džaferović: Kompromis može biti samo pobjeda svih nas i pobjeda BiH

Ljudima u ovoj zemlji treba mir, pravda. Sistem koji garantira svima prava i daje nadu da će sebi i djeci moći obezbijediti normalan život, kazao je u večerašnjem obraćanju povodom Dan državnosti član Predsjedništva BiH, Šefik Džaferović.

Džaferović je kazao da su u BiH bile prisutne politike podjele.

"Ponovo im poručujem da je to uzaludno gubljenje vremena jer u tome ne mogu uspjeti. Jasno im se to pokazuje iz dana u dan. Jedino može biti politička nestabilnost koja tjera investitore, a to nikome ne treba", kazao je.

Istakao je da ljudima u BiH treba mir, pravda.

"Ljudima u ovoj zemlji treba mir, pravda. Sistem koji garantira svima prava i daje nadu da će sebi i djeci moći obezbijediti normalan život. Vrijeme je da se iracionalnim blokadama prestane pokušavati mijenjati ustavni okvir. Umjesto toga, okrenimo se dijalogu, istini, pravdi i međusobnom uvažavanju".

"Pokazali smo mnogo puta da se možemo dogovoriti, postići kompromis i pronaći rješenja u insttitucijama koja neće biti na bilo čiju štetu. Svima nam je potrebno da se izvučemo iz matrice prema kojoj neko treba biti pobjednik, a neko poražen. Kompromis može biti samo pobjeda svih nas, pobjeda BiH".