fbpx Komšić reagirao na istup ambasadora Srbije: Drvar nikada nije bio srpski, oduvijek je bio partizanski i bosanski grad

Komšić reagirao na istup ambasadora Srbije: Drvar nikada nije bio srpski, oduvijek je bio partizanski i bosanski grad

Home

Komšić reagirao na istup ambasadora Srbije: Drvar nikada nije bio srpski, oduvijek je bio partizanski i bosanski grad

Željko Komšić
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagirao je na istup ambasadora Republike Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića, kojeg su, iz njegovog kabineta nazvali nediplomatskim.


Ambasador Đorđević je jučer, prilikom otvaranja Konzularne kancelarije Republike Srbije u Drvaru, kazao da će Drvar u perspektivi biti srpski grad, kao što je uvijek i bio, saopćeno je iz Komšićevog kabineta.

- Drvar nikada nije bio srpski grad, niti će to ikada biti. Drvar je partizanski, i oduvijek je bio bosanski grad. Uvijek će to i biti, unatoč željama i pretenzijama Srbije na Bosnu i Hercegovinu, koje su se zadnjih decenija manifestovale kroz najveći oblik tragedije po BiH i njene građane. Nadam se da će se ambasador Srbije, u buduće, suzdržati od srbiziranja bosanskohercegovačkih gradova. U ovoj državi ima mjesta za sve, ali nema mjesta za bilo čiji etnički ekskluzivitet - poručio je Komšić.

Objavio: Wed, 17/04/2019 - 07:38
Back to top